Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawa

19819 Views

Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawabeberapa waktu yang lalu wongcungkup telah berbagi contoh pidato penyerahan pengantin memakai bahasa jawa, kali ini akan melanjutkannya dengan postingan contoh naskah pidato penerimaan pasrah pengantin memakai bahasa jawa.

Sebenarnya didalam membuat pidato penerimaan pasrah pengantin memakai bahasa jawa itu lebih mudah dilakukan, karena tinggal menjawab apa yang dikatakan oleh orang yang ditunjuk untuk mewakili penyerahan pengantin. tapi untuk lebih jelasnya wongcungkup akan menuliskannya agar lebih terperinci kepada sobat semua.

Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawa

langsung aja sob berikut contoh Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawa :

Assalamu alaikum wr.wb.

bismillah hirohman nirrohim, Alhamdulillah hirobbil alamin wassolatu wassalamu ala sayidina muhammadin, waala alihi wa askhabihi aj’main ama bakdu. amiin

Dumateng poro alim soho poro ulama ingkang kawulo hormati,

dumateng poro sesepuh,pinisepuh ugi adi sepuh ingkang kawulo hormati,

dumateng pengiring temanten kakung miwah putri ingkan kawulo hormati,

dumateng sagotrah tamu undangan ingkang berbahagia.

Ingkang ongko sepindah monggo kito tansah muji syukur Alhamdulillah dumateng ngarsanipun Alloh SWT, amargi taksih maringi Rohmat soho nikmat arupi sehat dumateng kulo lan panjenengan sami, sahingga kulo lan panjenengan sami saget pepanggihan wonten ing majlis puniko. mugi-mugi pepanggihan kulo lan panjenengan sami saget mbeto manfaat, fidinnii fidun ya wal akhiroh kususipun dumateng temanten kekalih sumrambahipun dumateng kulo soho panjenengan sami.

Ingkang kaping kalihipun monggo kito tansah ngaturaken solawat soho salam, allohuma soli ala sayidina Muhammad  dumateng junjungan kito Nabi agung Muhammad SAW, nabi pungkasan ingkang kito antu – antu syafaatipun benjang ing yaumul akhir.  Amiin

bapak soho ibu ingkang tuhu kinormatan !

Saklajengipun wonten ing mriki kawulo minongko wakil tuan rumah, ngaturaken agunge panuwun dumateng sagotrah tamu undangan. amargi panjenengan sami kerso angrawuhi undangan walimatul arsy saking tuan rumah.

Salajengipun kawulo atas nami tuan rumah nggeh ngaturaken sekatahing pangapunten mbok bilih anggenipun nyepaki gupuh lungguh ugi suguh mboten nyocoki dumateng manah panjenengan sami. gupuh ateges didalam penerimaan panjenengan sami mboten sopan, lungguh ateges tempatipun ingkang semrawut kados mekaten, suguh ateges unjukan soho dedaharan ingkang sederhana. sepindah malih kulo atas nami sohibul kajah ngaturaken pangapunten.

Poro rawuh ingkang minulyo

selajengipun wonten ing mriki kawulo minongko wakil saking wali temanten kakung inggih puniko Bapak……. nampi kanti leganing penggalih pasrah temanten saking  Bapak ……., pinongko walinipun temanten putri. nggeh selama temanten kekalih dereng gadah griyo piyambak umpami wonten griyo mriki nggeh tanggungane keluargo mriki umpami wonten mriko nggeh tanggungane keluargo mriko.

Bapak ibu ingkang tuhu kinormatan

saklajengipun kawulo ugi atas nami sohibul kajah nggeh namung saget ndongaakan dumateng rombongan konco temanten bilih mangke acara sampun paripurno saget kondor tumuju dalemipun piyambak – piyambak mboten wonten alangan setunggal punopo. amiin.

sajake wekdal nggeh sampun dalu cukup meniko ingkang kawulo aturaken, katah ature mesti katah lupute saking kawulo pribadi ngaturan seh samudro pangaksami.

kawulo akhiri, Wabillahi taufiq walhidayah wassalamu alaikum wr wb

baca juga:contoh undangan walimatul ursy memakai bahasa jawa

Demikian ulasan dari wongcungkup tentang contoh Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawa, sobat tinggal mengedit sedikit agar cocok dengan gaya bicara sobat. semoga bermanfaat dan nantikan artikel dari wongcungkup selanjutnya,
salam,

BURSA MEMBER

Kategori:pidatoTag

Written by: Yanto Cungkup

Title: Pidato Penampi Pasrah Pengantin Memakai Bahasa Jawa
saya hanya manusia biasa yang berusaha berguna bagi sesama dan terbuka untuk menjalin persahabatan dengan siapa saja.
449 Artikel
17 Comments
  1. komentar
    • komentar
      • komentar
    • komentar
    • komentar
  2. komentar
    • komentar
  3. komentar
  4. komentar
  5. komentar
  6. komentar
  7. komentar
  8. komentar
  9. komentar
  10. komentar
  11. komentar
  12. komentar

Add a Comment

Alamat surel Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *