Untuk info space iklan silahkan klik pasang iklan atau hubungi contact, secepatnya akan direspons

28 Mei 2013

pidato penyerahan pengantin memakai bahasa jawa

contoh naskah pidato penyerahan pengantin memakai bahasa jawa

bagi sebagian kalangan ,membuat naskah pidato itu ibarat membalikan telapak tangan.tp bagi pemula seperti penulis ini bisa pusing tujuh keliling apalagi yang memakai bahasa jawa.tapi untunglah aq punya kawan yang pandai berpidato dengan bahasa jawa,dan kini wongcungkup mau membagikan pengalaman membuat naskah pidato berbahasa jawa kepada sobat semua.
baca juga:contoh undangan walimatul ursy memakai bahasa jawa
ok langsung ke TKP:

Assalamu alaikum wr.wb.

bismillah hirohman nirrohim,Alhamdulillah hirobbil alamina wakhafa,wassolatu wassalamu ala sayidina muhammadinil mustofa,waala alihi wa askhabihi ahli sidqi walwafa ama bakdu

Dumateng poro alim poro ulama ingkang tuhu kinakbeten
dumateng poro sesepuh,pinisepuh ugi adi sepuh ingkang tuhu kinormatan
kususon dumateng sohibul hajah ingkang kawulo hormati
wabil khusus dumateng temanten kekaleh ingkang berbahagia. 

Sa’derengipun monggo kito tansah muji syukur Alhamdulillah dumateng ngarsanipun Alloh SWT, ingkang sampun pareng Rohmat soho nikmat dumateng kulo lan panjenengan sami, sahingga kulo lan panjenengan sami saget pepanggihan,saget bertatap muka wonten ing majlis puniko,kanti rahayu wilujeng.saperlu angrawuhi undangan walimatul arus.mugi-mugi pepanggihan kulo lan panjenengan sami saget mbeto manfaat,kususipun dateng temanten kekalih lan umumipun dateng kulo panjenengan sami

Ingkang kaping kalihipun solawat soho salam ,allohuma soli ala sayidina Muhammad monggo tansah kunjuk dateng junjungan kito Nabi Besar Muhammad SAW nabi pungkasan ingkang kito antu-antu syafaatipun benjang ing dinten Qiamat. Amiin

Poro rawuh ingkang tuhu kinormatan !

saklajengipun kawulo ngaturaken agunging panuwun dumateng sederek pranoto acoro ingkang sampun paring wekdal dumateng kulo, mugi-mugi wekdal meniko saget kulo gunaaken ingkang sa’sahe-sahenipun.

Saklajengipun wonten ing mriki kawulo minongko wakil konco pengantin.ngaturaken agunge panuwun dumateng Shohibul kajah ingkang sampun nampi kulo sakonco kanti lemahing penggalih,sampun nyediaaken papan pinara’an, shoho dedaharan lan unjukan ingkang kados mekaten mewahipun, wonten ing mriki kawulo atas nami konco pengantin, mboten saget mbales penghormatan meniko kejawi namung saget dungaaken dateng Shohibul kajah sekeluarga Mugi-mugi penghormatan meniko andadoso amal sholehipun ingkang ditrimo dening Allah, shoho dipun bales kanthi balesan ingkang sakkatah-katahipun.

Poro rawuh ingkang tuhu kinormatan

selajengipun, wonten ing mriki kawulo minongko wakil saking walinipun pengantin putri inggih puniko Bapak....... saking dusun ......... kawulo nampi Amanat sangking Bapak ......., ingkang supadoso masrahaken temanten putri ingkang Asma ........., dumateng bapak ........ mriki minongko tiyang sepuhipun temanten kakung. Pramilo saking meniko kanthi ucapan “Bismilah” temanten putri meniko kulo pasrahaken dumateng Bapak ..... mriki, kanti pasrah bongko’an tegesipun inggih kados mekaten meniko kawontenanipun. Dene wonten kekirangipun sangking segi nopokemawon, , kawulo suwun Bapak Shohibul hajah mriki kususipun, lan sedoyo keluarga soho masyarakat mriki umumipun kersoho paring bimbingan soho tuntunan, kados pundi amrih saget sahenipun.

Bapak ibu ingkang tuhu kinormatan !

Ingkang terakhir kawulo ugi atas nami wakil saking konco pengantin bilih acara mangke sampun paripurno, kawulo sa’rombongan, ugi nyuwun pamit sepindah, soho nyuwun tambahipun do’a Mugi2 kulo sa’rombongan wangsul saking dalem mriki, tumuju dateng griyanipun piyambak, tansah dipun paringi slamet, wilujeng, boten wonten alangan setunggal punopo. Amiin.

sa’derengipun kulo pungkasi, kawulo minongko wakil saking konco temanten, kulo nyuwun agunging pangapunten,mbokbilih wonten tingkah tanduk, trap susilo ingkang kirang nyocoki dateng panggalehipun Shohibul kajah mriki sakeluarga. Shoho kangge kulo pribadi sedoyo kesalahan awal ngantos akhir kulo nyuwun pangapunten ingkang sak katah-katahipun.

Wabillahi taufiq walhidayah wassalamu alaikum wr wb

demikian pidato penyerahan pengantin memakai bahasa jawa,sobat tinggal mengedit agar cocok dengan gaya bicara sobat.sobat juga bisa membaca contoh naskah pidato penerimaan pasrah pengantin memakai bahasa jawa agar semakin lengkap.semoga bermanfaat dan nantikan artikel dari wongcungkup selanjutnya,
salam,
Share with : Facebook Twitter
Di posting oleh :yanto cungkup Update :28 Mei 2013 - 1:50 AM
2 komentar
aaujank nucunihinpisaneuy mengatakan... 29 Mei 2013 13.25.00 WIB
Yang pake bahasa Sunda ada ngga gan...? hehehehe...! Kulo Mboten ngertos soale , wkwkwkwkwk.

oh iyo matur nuwun yo wis ngunjungi Blog aku di http://masihbelajarnih.blogspot.com/ di artikel pemasangan Jam blogger , hehehe tapi bener ngga struktur basa jawanya ? sorry kalo kasar atau salah alnya ane bukan Orang Jawa sih hehehe

kalo bisa postingin dong aplikasi/software kamus basa jawa online , soalnya saya punya cewek inceran asli jawa , yah supaya bisa akrab saya pengen belajar bahasa jawa halus.

oh iya hampir lupa nih ane mau follow blog agan dan Follow Juga blog ane yang tadi udah dikunjungi yah...!

thanks udah share pidato bahasa jawanya ...!
Reply
curvasud sansiro mengatakan... 29 Mei 2013 13.39.00 WIB
oo lg punya gebetan anak jawa ya,yah moga berhasil sob,nanti kalau dah punya akan aku upload kamusnya soalnya aq belum punya.oya makasih tlah follownya,akan meluncur tuk follback
Reply

1. komentar berunsur iklan akan dihapus
2. klik "LANGGANAN" untuk mendapat update artikel
3. klik "FOLLOW BLOG" pasti saya fooback
4. komentar HTML,silahkan klik "Konversi Kode"

Admin wongcungkup berbagi
konversi kode langganan follow blog